Barkod nedir, Barkod numarası ne işe yarar?

Barkod nedir Barkod numarası ne demektir?


barkod nosunu nedir, İzmir barkod numarası al, İzmir'de barkod nosunu nereden alabilirim Barkod, değişik kalınlıktaki çizgilerden ve bu çizgiler arasındaki boşluklardan oluşur. Barkod, kodlanabilir bilgilerin, bilgisayar ve benzeri cihazlardan okunabilir simgelerdir.

Barkod; Değişik kalınlıktaki dik çizgi ve boşluklardan oluşur. Bir barkod, uygun okuyucu ile okutulduğunda, okuyucu siyah ve beyaz çizgileri elektrik sinyallerine dönüştürür. Barkod numarası ne işe yarar?

Barkod okuyucunun kod çözücüleri de bu sinyalleri çözerek anlayabileceğimiz rakam veya karakterlere çevirir. Bu çizgiler sadece ürünün referans numarasını içerir. Türkiye'nin tanıtıcı ülke Barkod kodu 869'dur.

"Barkod" konusunda halk arasında dolaşan bazı söylentiler doğru değildir. Barkod çizgileri; ürünün nüfus kağıdıdır. Barkod; sadece o ürünün referans numarasını, yani kodunu saklar. Bu kod ile ürün bilgisayara tanıtılır, bilgisayarda ürün ile igili açıklayıcı, detaylı bilgiler tanımlanır.

Örneğin; bir markette ürünün üzerinde bulunan barkod çizgileri ürünün fiyatı ve ürünün detayı hakkında bilgi içermez. O bir referans numarasıdır. Ürün, marketin bilgisayarına bu referans numarası ile tanıtılmıştır.

Üretici, dağıtıcı ve satıcı firmaların ürünle ilgili fiyat ve diğer bilgiler marketin bilgisayarına girilmiştir. Böylece ürünün fiyatı değiştiğinde sadece bilgisayardaki fiyatı değiştirmek yeterli olacaktır.

Milli Mal Numaralandırma Merkezi Barkod sistemine MMNM^ye üye olmak isteyen firmalar veya Barkod numarası almak için gerekli belgeler ve evraklar nelerdir.

Barkod numarası oluşturma, barkod alma işlemleri, resmi barkod başvurusu, barkod numarası nasıl alınır, barkod almak için nereye başvurulur?

Marka: "Barkod nedir, Barkod numarası ne işe yarar? "

Yorum Gönder